Translate

dilluns, 11 de febrer del 2013

Alamanda II d'Entença


ALAMANDA II D’ENTENÇA


Alamanda de Santmartí o Alamanda de Subirats, més coneguda com Alamanda II d'Entença (segle XIII). Senyora de la baronia de Castellvell (posteriorment anomenada Entença) (1244-1246) i de Móra d'Ebre, Garcia, Tivissa, Ulldemolins, Siurana, Falset, Marçà, Cabacés, Pratdip, Colldejou i El Masroig.

Filla de Ferrer de Santmartí, Alamanda era néta de Guillem III de Santmartí i d'Alamanda de Castellvell, a qui succeí al capdavant de la baronia.

Es va casar amb Guillem II d'Entença el 1242. Amb aquest matrimoni la baronia de Castellvell va agafar el nom de baronia d'Entença. Van tenir un únic fill, Berenguer I d'Entença, primer noble en utilitzar el nom de baró d'Entença.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El castell de Garcia, El Molar. El masroig i el lloc de les pinyeres no va pertanyer a AlamandaII la jove, que la seva avia Alamanda de Castellvell, la vella va acabar concedint a la seva filla Blanca de sa Portella i al fill d'aquesta Bernat V que posteriorment van vendre i es van mantenir separats de la resta de la baronia fins a principis del segle XIV poc abans d'entrar a formar part del Comtat de prades.

Publica un comentari a l'entrada